Fondant Cake Delhi-NCR Noida Gurgaon Ghaziabad Faridabad | India

Best Fondant Cake Delhi Noida Gurgaon Ghaziabad Faridabad India Cakes Consumer Advisory Guide

Bakeries use fondant icing is made using 4 usual ingredients which are gelatin. vegetable oils, sugar and glucose. Bakers are able to make fondant cake in any design with any fondant cake ideas that you may have, which is also its one of the prominent features. Bakeries want to cater to the needs of the customers and wan to maximize their earnings. As fondant cakes' price is on the higher side bakers are taking much interest in them. Due to the various features that fondant cakes bring along with them people from all walks of life are trying to buy them and offer them to their guests in all their parties. Only to a few who cannot afford the price is a limiting factor. Fondant material is very tasty and also make the cakes look good hence it is the top choice of fondant cake in Delhi NCR region buyers like Noida, Gurgaon Ghaziabad, Faridabad, Sahibabad, etc.





Fondant Cakes in Delhi-NCR Q n A Encyclopedia

Following are detailed questions and answers regarding fondant cakes that are getting popular in the Delhi and NCR (Noida, Gurgaon, Ghaziabad, Faridabad, Sahibabad, etc) region of India:

Q 1. Why are fondant cakes getting so popular these days in Delhi and the National Capital Region of India?  

Ans. Fondant cake has some unique features that is making it popular these days in the Delhi NCR (Noida, Gurgaon, Ghaziabad, Faridabad, Sahibabad, etc) region:

  • It is very tasty
  • Its is modifiable in any form
  • It increases your reputation if you use it in your party
  • It males your party or gift memorable
  • This cake material is healthy if pure
  • Most sellers are high end so do not cheat and use best material
  • It is available both offline and online so you can order it form your phone with a few finger taps on screen
  • Specialized shape cakes like adult party cakes are essentially made of fondant to gain that stiffness and durability




Q 2. Which are some best fondant cake sellers in India?

Ans. Best and top 5 fondant cake sellers in India are:

  1. Luckonluck.com
  2. Buyqg.com
  3. DelhiNCR Bakers
  4. Buyyv.com
  5. Amazon

 

A designer Fondant Cake in Noida bakery


Q 3. How can we compare and contrast fondant cake with cream cake?

Ans. Difference between Fondant Cakes vs Cream Cakes:

  1. A fondant cake has much superior taste than a cream cake
  2. A fondant cake is sweeter as compared to a cream cake
  3. Fondant cakes are longer lasting to melt than cream cakes
  4. Fondant cakes are much more attractive than cream cakes and possess a sense of elegance
  5. A fondant cake possess somewhat higher weight than cream cake
  6. Cream based cakes appear to be fluffy and soft whereas fondant cakes look smooth silky and are slightly rigid to appear
  7. Fondant icing gives baker better facility of decorating the cake cakes while with cream icing it is much tougher
  8. Fondant cupcake is easy to pick up and hold while cream cupcake may shatter easily
  9. Fondant icing is made using some gelatin, sugar and glucose while cream icing is made using sugar cream and butter
  10. Modern designs that youngsters want are better possible with fondant material than cream material in cakes

Showing a fondant cake delivery in Delhi

 


Q 4 .Which material cakes are most popular in Gurgaon area these days?

Ans. Fondant material cakes are more popular in Gurgaon area these days as the gentry is elite there. 

Thus, owing to its elite stratum of people Gurugram witnesses popularity of fondant cakes rather than cream ones.

 

Design of a Fondant cake in Gurugram



Q 5. Are cakes made form fondant material cheap?

Ans. No. Cakes made form fondant material are 4 to 5 times costlier than their cream counterparts available in the market. This is true in both online and offline cases in Noida, Gurgaon, Ghaziabad, Faridabad, Sahibabad, etc.

Image of a fondant cake


Q 6. Which place in India witnesses a high sale in fondant material cakes and cupcakes?

Ans. Goa is the place which gets highest number of orders of fondant cakes as compared to any other state or Union territory in India. This is due to adult party celebrations there which use such cakes that need fondant material only for better cake appearance. This is followed by Delhi region.

Design of a fondant cake


Q 7. What is the price of fondant cake in Delhi NCR region?

Ans. Price of fondant cakes in Delhi-NCR(Noida, Gurgaon, Ghaziabad, Faridabad, Sahibabad, etc) region is as follows:

Price of Fondant Cake in Delhi and NCR Areas

Area /  City

Price in Rupees / 2 Kg

Delhi

3400

Noida

3200

Ghaziabad

3200

Gurgaon

3400

Faridabad

3400

Showing Fondant Cake Price in India Infographics


Q 8. Which is the one best seller of fondant cakes in Delhi NCR?

Ans. Due to immense competition it is hard to point out one seller which is the best as al are trying to improve on their quality day by day to attract customers. Price is also a factor as there may be slight price differences among various sellers. Still, if we have to rate one  as the best in the mean time the best seller of fondant cakes in Delhi NCR area it would be:

  1. luckonluck in online mode 
  2. Delhi NCR Bakers in offline mode

Best selling Fondant Cake in Faridabad


Q 9. Where can I buy a fondant cake for girl?

Ans. You may buy a fondant cake for girls by reaching a nearby bakery of repute or may search online and get the best one that suits the girl. 

You can also make price and quality comparison and make the best decision.

Design of a Fondant cake for girl


Q 10. Where can I buy fondant cake for boys?

Ans 10. You may buy a fondant cake for boy by paying visit to a nearby bakery of repute, else may search online and get the best one that suits the boy in question. 

Design of Fondant Cake for Boys


Q 11. What does 'fondant cake' stand for?

Ans. Meaning of fondant cakeFondant cake is made of fondant icing material that is used to decorate or sculpt cakes which has its ingredients as sugar, gelatin, glycerol, water and vegetable fats.




Q 12. Can I send fondant cake online to Delhi by booking it on some website?

Ans. Yes, you may book fondant cake delivery to anyone in Delhi and NCR and they will get delivery. 

You can facilitate payment online or may make arrangement for payment on  delivery.

Showing Fondant Cake Bakeries


Q 13. What are some fondant cake designs for birthday boy?

Ans. Some fondant cake designs for birthday boys are given below. These are best fondant cake ideas for males:

i. 

Fondant Cake design for birthday boy
Fondant Cake for Father


ii. 

A Fondant Cake for birthday boy
Fondant Cake for Brother



iii. 

Fondant cake mage for a birthday boy
Fondant Cake for Boyfriend


iv. 

Fondant Cake for birthday Man
Fondant Cake for Boy


v. 

Design of Fondant Cake for a man
Fondant Cake for Man


Q 14. What are some fondant cake designs for birthday girl?

Ans. Some fondant cake designs for birthday girls are given below. These are best fondant cake ideas for females:

i.

Design of  a Fondant Cake for Birthday Women
Fondant Cake for Women


ii. 

Fondant Cake for baby Girl's Birthday


iii. 

Design of a Fondant Cake for Birthday Girls
Fondant Cake for Ladies


iv.

Design of a Fondant Cake for Lady
Fondant Cake for Girl


v. 

Designer Fondant Cake for Girlfriends
Fondant Cake for Girlfriend



Conclusion

Fondant cakes made later entry into the bakers market than cream cakes and are there to stay now forever in the India bakery market due to their superior features. All genders boys and girls like these cakes and use them in their parties. Some of the types of cakes are possible only with fondant material now. As people have not got its taste and not accustomed to it, it is very hard to quit these cakes and these are among the party trends now and will be here for eternity.







Post a Comment

[blogger]

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget